در این مقاله به بررسی زخم دیابت می پردازیم :
یکی از چالش های بزرگ افرادی که با دیابت مواجه هستند بهبود زخم هایشان است.وقتی فردی دیابت دارد ممکن است زخم هایش در مدت زمان بیشتری بهبود پیدا کنند و این موضوع می تواند خطر عفونت و پیشرفت سایر عوارض را افزایش دهد.
البته در مورد زخم دیابت بهتر است بدانیم که فردی که دیابت خود را به درستی کنترل می کند میتواند در زمان کمتری زخم هایش را بهبود دهد در همین راستا شانس ایجاد عفونت هم به شدت کاهش میابد.
آمارهای رسمی در مورد دیابت چه می گویند؟
طبق آمار مرکز کنترل بیماری ها (CDC) تقریباً 3/30 میلیون نفر در آمریکا دچار دیابت هستند. در این میان بسیاری از این افراد عوارض ناشی از عفونت زخم را نیز تجربه می کنند.
در این مقاله به بررسی چگونگی بهبود زخم دیابتی، اثرات دیابت در ترمیم زخم و راههای کاهش خطر عوارض زخم دیابتی می پردازیم.
دیابت و بهبود زخم :
زخمها، بریدگی ها و سوختگی های جزئی ناراحت کننده اما ممکن است با آن ها مواجه شوید با این حال این آسیب ها برای مبتلایان به دیابت می توانند منجر به مشکلات جدی سلامتی شوند.
بسیاری از زخمهایی که در بقیه افراد به آهستگی بهبود می یابند. در این مبتلایان به خوبی بهبود پیدا نمی کند یا هرگز خوب نمی شوند. اگر این زخمها عفونت کنند، مشکل جدیتر هم میشود. زیرا عفونت می تواند به بافت و استخوان نزدیک زخم یا مناطق دورتر بدن گسترش یابد. در برخی موارد و بدون مراقبت های پزشکی، عفونت می تواند تهدید کننده حیات فرد مبتلا باشد.
حتی وقتی زخمی عفونت هم نکند، بهبودی آهسته آن می تواند بر سلامتی و کیفیت کلی زندگی فرد تأثیر منفی بگذارد. بریدگی ها یا آسیب های وارده به پا می توانند راه رفتن را سخت کرده و ورزش کردن را با درد همراه کنند.
افراد مبتلا به دیابت باید قند خون خود را تحت کنترل نگه دارند تا خطر دیر بهبود یافتن زخم ها و عوارض آنها از جمله زخم پا کاهش یابد.
چه عواملی باعث بروز زخم دیابتی می شود ؟
مطالعه ای که در سال 2013 انجام شد، ارتباط واضحی بین قند خون و بهبود زخم پیدا کرد. این تحقیقات نشان داده است افرادی که تحت عمل جراحی برای زخم های مزمن دیابت قرار گرفته اند، در صورت کنترل خوب قند خون در زمان عمل، احتمالاً به طور کامل بهبود می یابند.
دیابت باعث ایجاد اختلال در تولید انسولین یا حساسیت بدن به انسولین می شود. انسولین هورمونی است که به سلول ها اجازه می دهد گلوکز را از جریان خون دریافت کرده و برای انرژی مصرف کنند. این اختلال در تولید یا جذب انسولین، مدیریت سطح قند خون را برای بدن دشوارتر می کند.
رابطه قند خون و زخم ها:
زمانی که قند خون به صورت دائمی بالا باقی بماند عملکرد گلبول های سفید را مختل می کند. گلبولهای سفید در عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش اساسی دارند. هنگامی که گلبول های سفید قادر به عملکرد صحیح نباشند، توانایی بدن در مقابله با باکتری ها و بستن زخم ها کاهش می یابد.
افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده ممکن است دچار ضعف در گردش خون شوند. با کاهش سرعت گردش خون، خون آهسته تر حرکت می کند و این باعث می شود انتقال مواد مغذی به زخم ها برای بدن مشکل تر شود. در نتیجه زخم ها به آرامی بهبود می یابد یا ممکن است به هیچ وجه بهبود نیابد.
دیابت همچنین می تواند باعث نوروپاتی (آسیب عصبی) شود که بر روی بهبود زخم نیز تأثیر میگذارد. قند خون کنترل نشده می تواند به اعصاب آسیب رسانده و حس را در منطقه از بین ببرد. این امر ممکن است بدان معنی باشد که مبتلایان به دیابت که در پای خود دچار آسیب دیدگی می شوند ممکن است از آسیب وارده آگاه نباشند.
اگر فرد از آسیب وارده آگاه نباشد، ممکن است به دنبال درمان نروند، همین باعث بدتر شدن زخم میشود. ترکیبی از بهبودی آهسته و کاهش احساس در ناحیه آسیب دیده به طور قابل توجهی خطر عفونت را افزایش می دهد.
ممنون که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید. سعی شد در این مطلب نکات قابل توجهی در مورد درمان زخم دیابت بیان شود تا با آشنایی بیشتر روند درمان شما عزیزان سرعت پیدا کند.
شما همراهان و درمانگران ارزشمند میتوانید برای مشاهده تمامی محصولات و تجهیزات پزشکی به روز از فروشگاه اینترنتی زخم طب دیدن فرمایید. همچنین برای دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان زخم طب در ارتباط باشید.
ما را در اینستاگرام میتوانید دنبال کنید