اسپرس شستشوی زخم
در ابتدا باید بدانید که به آسیب دیدگی بافت زنده که، به دلیل بریدگی، خراش، ضربه یا کوفتگی ایجاد شود، زخم گفته می شود. زخم ها ممکن است بسته یا باز باشند. در یک زخم باز سطح پوست شکافته شده و خونریزی ایجاد می شود. زخم ها ممکن است به دلایل گوناگونی ایجاد شوند. در این مطلب شما را با انواع مختلف زخم ، و نگهداری از زخم ها و همچنین کاربرد محصول اسپری شستشوی زخم آشنا می کنیم.
انواع زخم
در اصطلاح رایج واژه زخم به معنی برش یا پارگی در پوست است که باعث خروج خون از بدن می شود. ولی تعریف دقیق تر زخم، هر گونه صدمه به بافت نرم می باشد. بافت های نرم در بدن شامل پوست، عضلات، عروق خونی و اعصاب می باشد.
زخم به دو نوع باز و بسته تقسیم می شود.
زخم باز:
واژه “ زخم باز “ در مورد زخمی به کار می رود که در آن صدمه به لایه های بیرونی پوست به نحوی است که ارتباط مستقیم بین محیط خارج و لایه های داخلی پوست یا نسوج زیر پوست (نظیر عضلات و استخوان ها) وجود دارد.
به عنوان نمونه، زخم باز قفسه سینه یا شکم می تواند باعث ارتباط مستقیم بین محیط خارج و حفرات بدن که احشاء داخلی در آنها قرار دارند، زخم های باز از این نظر مشکل ساز هستند که باکتری ها می توانند از این راه وارد بدن شده و تولید عفونت نمایند.
- بریدگی ها
- کندگی ها
- زخم ناشی از سوراخ شدگی
- جسم خارجی در زخم
- قطع عضو
- بیرون زدگی احشاء
زخم بسته:
زخم بسته هم شامل آسیب به پوست و نسوج زیرین است، اما لایه های بیرونی پوست سالم می مانند و به همین دلیل ارتباط مستقیم بین محیط خارج و نسوج داخلی برقرار نمی شود. در این زخم ها خون از مسیر گردش خون، ولی نه از بدن، خارج می گردد.
زخم بسته احتمال دارد در نواحی غیر قابل مشاهده و بدون هیچ نشانه خارجی به وجود آید.
- کوفتگی
- له شدگی
انتخاب روش مناسب شست و شوی زخم
انتخاب روش مناسب در شست و شوی زخم، یک مرحله حیاتی در شست و شو است. روش های موضعی مورد استفاده عبارتند از: استفاده از تمیزکننده های موضعی، آنتی بیوتیک ها، ضدقارچ ها ضدعفونی کننده ها و ضددرد ها. ایده آل ترین حالت شست و شو، روشی است که ایزوتونیک بوده ، غیرشیمیایی و غیرسمی باشد و برای استریل کردن کارا بوده و به آسانی استفاده شود. در حال حاضر در دسترس ترین روش برای شست و شوی زخم، استفاده از سرم نمکی یا محلول آب نمک است. روش های زیادی برای شست و شوی زخم وجود دارد؛ مانند استفاده از ضدعفونی کننده هایی چون بتادین، کلرهگزیدین و پراکسید هیدروژن؛ اما این ضدعفونی کننده ها ممکن است سبب ایجاد مسمومیت در بافت ها شده و بهبود زخم را مختل کرده و زخم حاد شود.
اسپری ضدعفونی کننده زخم
اسپری شستشوی زخم حاوی محلول ضدعفونی کننده می باشد. به همین علت از از این اسپری جهت درمان و تسریع در روند بهبود زخم ها استفاده میشود.
موارد مصرف اسپری شستشوی زخم :
- زخم های حاد جزئی
- خراش ها
- چروک ها
- خراش های پوستی
- تاول های باز
- سوختگی های درجه یک
اسپری نقره شستشو و ترمیم کننده زخم سیلورسا
مکانیزم عمل نانو کریستال موجود در اسپری سیلورسا:
- عدم ایجاد حساسیت و آلرژی.
- تولید اکسیژن فعال توسط نقره که باعث تخریب غشای سلولی میکروارگانیزم میشود.
- افزایش تمایلات بار مثبت نقره در ابعاد نانو که موجب JOINT شدن میکروارگانیزم میشود.
- تولید اکسیژن فعال توسط نانو نقره در سطح زخم بدن باعث ترمیم زخم و بهبودی در آن قسمت میگردد.
کاربرد:
- آکنه
- زخم بستر
- زخم دیابتی
- زخم عفونی
- قارچ پوستی
- عرق سوختگی
- زخم سوختگی درجه یک تا سه
اسپری ضدعفونی کننده زخم سیلورسا چگونه عمل می کند؟
اسپری نقره شستشوی زخم سیلورسا به دلیل داشتن ذرات نقره، یک محلول ضدعفونی کننده موثر بر طیف وسیعی از میکروارگانیسم ها است.
این اسپری نقره شستشوی زخم فاقد الکل بوده و بدون سوزش محل زخم را کاملا ضد عفونی کرده و شرایط لازم جهت انجام پانسمان و ترمیم زخم را برای درمانگران زخم فراهم می کند.
زمانی که نقره در معرض اکسیژن قرار گیرد بلافاصله اکسید می شود و یون نقره Ag تولید می کند.
هر چه اندازه نقره کوچک تر باشد، احتمال تولید یدون نقره از آن بیشتر است.
تا حدی که نانو ذرات نقره به دلیل افزایش نسبت سطح به حجم، بیشترین میزان یون را در محیط های حاوی اکسیژن مانند آب از خود رها می سازند.
از دوران بسیار قدیم نقره به دلیل خواص ضد میکروبی مورد استفاده بوده است.
یون های آزاد شده از نانو ذرات نقره مسئول از بین بردن. و تخریب میکروب ها می باشند.
ضدعفونی کردن زخم
واضح است که تمیز کردن یا ضدعفونی زخم قبل از استفاده از گچ یا پانسمان حائز اهمیت است. این امر خطر عفونت را کاهش می دهد و روند بهبودی را افزایش می دهد. بنابراین یک ضدعفونی مناسب معمولاً تمام چیزی است که برای درمان زخم لازم است. در حالت عمومی برای ضد عفونی کردم زخم یا محل آسیب دیده باید مراحل زیر ردنبال نمود:
- دست ها را با دقت بشویید.
- روی زخم را در صورت امکان فشار دهید.این کار باعث میشود تا خونریزی کاهش یا قطع شود.
- از دستکش یکبار مصرف استفاده نمائید.
- حالت مناسب مصدوم را در نظر گرفته و به او بگوئید که بهتر است چطور بنشیند یا دراز بکشد.
- اگر تخصص ندارید سعی نکنید چیزی را که در زخم وجود دارد خارج نمائید و برای این کار به دنبال یک متخصص باشید.
- زخم را به مدت 5 تا 10 دقیقه زیر آب جاری بشویید.
- یک پد یا پارچه گاز را در محلول نمکی یا آب شیر خیس کرده و یا از دستمال مرطوب بدون الکل استفاده کنید.
- به آرامی پوست و روی زخم را با آن پاک کنید.
- به آرامی با استفاده از یک حوله تمیز یا پد دستمال، ناحیه زخم را خشک کنید.
- یک پانسمان استریل، مانند یک پد غیرچسب با بانداژ استفاده کنید حتی در صورت وجود از یک پانسمان ضد آب استفاده کنید.
اگر خون در پانسمان نفوذ کرد، آن را در جای خود بگذارید و یک پانسمان دیگر به آن اضافه کرده و به وارد کردن فشار روی زخم ادامه دهید.
قیمت اسپری شستشوی زخم
اگر به دنبال راهی آسان و سریع برای خرید تجهیزات پزشکی، انواع پانسمان ها، محصولات درمان زخم هستید، کافی است وارد وبسایت زخم طب شوید. همچنین اگر سوالی درباره این اسپری نقره شستشو و ترمیم کننده زخم سیلورسا دارید، آن را با کارشناسان و درمانگران ما در میان بگذارید.
همراهان گرامی، برای آشنایی بیشتر با کاربرد اسپری شستشوی زخم و مشاهده فیلم آموزشی مربوط به آن مقاله اسپری شستشوی نقره سیلورسا را مطالعه کنید.